О нама

Асоцијација Спорт за све Србије организационо је релативно млада (основана марта 2005. године), али програмска традиција траје од 1952. године када је основан Партизан Југославије –  Савез за физичко васпитање и рекреацију).

Распадом земље, Савез се трансформише у Савез за спортску рекреацију Југославије. Под овим називом програм се остварује све до 1992. године и у раду равноправно партиципирају сви Републички савези (Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије).

Следећа трансформација је уследила 1998. године променом имена у Југословенски Савез Спорт за све чије постојање је лимитирано статусом државе да би новембра 2003. године  променио назив у Савез Спорт за све Србије и Црне Горе. Коначно одвајањем Црне Горе од Србије (мај 2006.), и програмску целовитост наслеђује Асоцијација Спорт за све Србије.

Својом програмском дефинисаношћу побудила је интерес многих невладиних организација, које се у мањем или већем обиму баве програмима спортске рекреације свих грaђана без обзира на пол и узраст. Данас Асоцијацију чини близу 70 чланица. Један број удружених организација су са Националних нивоа али, такође, врло значајну организациону шему чине чланице  из локалних заједница. 

111total visits,3visits today

Поделите садржај ...