АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ КООРДИНИРА ПРОГРАМИМА У ОКВИРУ КАМПАЊЕ NOW WE MOVE (април-јун 2021. године)

Међународна Асоцијација за спорт и културу – ISCA је, у складу са препорукама Светске Здравствене организације – WHO и мерама Европске Уније o превенцији и спречавању глобалног ширења вируса COVID-19, све секторе деловања ставила у функцију програма одрживости физички активног становништва.

Како су актуелне епидемиолошке мере и даље на снази, Асоцијација Спорт за све Србије координира реализацију програма у online режиму. У оквиру кампање NowWeMOVE одржаће се:

  • No Elevators Day, 28. априла 2021. године;
  • Недеља физичке активности – MOVE Week, у периоду од  31. маја до 06. јуна 2021. године;
  • European Mile, у периоду од априла до 05. јуна 2021. године, као наставак кампање кроз пројекат подржан од стране Европске комисије односно програма Ерасмус+Спорт. Програм је конципиран тако да се организује низ локалних/индивидуалних/групних догађаја (пешачења, трчање, вожња ролера, вожња бицикла).

Позивамо све заитересоване спортске организације и стручњаке, спортисте рекреативце, запослене у фирмама и грађане свих узрасних категорија да се прикључеотвореним платформама NowWeMOVE програма, прилагођеним за све који желе да буду физички активни или имају друштвено корисних интереса у покретању одређених група становништва.

Употреба адекватне заштитне опреме, дезинфекционих средстава и препоручена физичка дистанца међу пратећим корисницима програма je обавезна.

Уколико желите да постанете MOVE агент (https://www.youtube.com/watch?v=FQB4a-dro88) и организујете низ спортско-рекреативних активности, потребно је да се пријавите на посебно дизајнираном сајту и то за:

MOVE Weekhttps://serbia.moveweek.eu/

No Elevators Dayhttps://no-elevators-day.nowwemove.com/

European Milehttps://www.europeanmile.com/

Асоцијацији Спорт за све Србије се на недељном нивоу, достављају планиране активности са описом програма, уз одабране фотографије и видео записе на е-маил: office@sportforallserbia.org.rs

Total Page Visits: 1335 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *