ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE KOORDINIRA PROGRAMIMA U OKVIRU KAMPANJE NOW WE MOVE (april-jun 2021. godine)

Međunarodna Asocijacija za sport i kulturu – ISCA je, u skladu sa preporukama Svetske Zdravstvene organizacije – WHO i merama Evropske Unije o prevenciji i sprečavanju globalnog širenja virusa COVID-19, sve sektore delovanja stavila u funkciju programa održivosti fizički aktivnog stanovništva.

Kako su aktuelne epidemiološke mere i dalje na snazi, Asocijacija Sport za sve Srbije koordinira realizaciju programa u online režimu. U okviru kampanje NowWeMOVE održaće se:

  • No Elevators Day, 28. aprila 2021. godine;
  • Nedelja fizičke aktivnosti – MOVE Week, u periodu od  31. maja do 06. juna 2021. godine;
  • European Mile, u periodu od aprila do 05. juna 2021. godine, kao nastavak kampanje kroz projekat podržan od strane Evropske komisije odnosno programa Erasmus+Sport. Program je koncipiran tako da se organizuje niz lokalnih/individualnih/grupnih događaja (pešačenja, trčanje, vožnja rolera, vožnja bicikla).

Pozivamo sve zaiteresovane sportske organizacije i stručnjake, sportiste rekreativce, zaposlene u firmama i građane svih uzrasnih kategorija da se priključeotvorenim platformama NowWeMOVE programa, prilagođenim za sve koji žele da budu fizički aktivni ili imaju društveno korisnih interesa u pokretanju određenih grupa stanovništva.

Upotreba adekvatne zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava i preporučena fizička distanca među pratećim korisnicima programa je obavezna.

Ukoliko želite da postanete MOVE agent (https://www.youtube.com/watch?v=FQB4a-dro88) i organizujete niz sportsko-rekreativnih aktivnosti, potrebno je da se prijavite na posebno dizajniranom sajtu i to za:

MOVE Weekhttps://serbia.moveweek.eu/

No Elevators Dayhttps://no-elevators-day.nowwemove.com/

European Milehttps://www.europeanmile.com/

Asocijaciji Sport za sve Srbije se na nedeljnom nivou, dostavljaju planirane aktivnosti sa opisom programa, uz odabrane fotografije i video zapise na e-mail: office@sportforallserbia.org.rs

Total Page Visits: 1087 - Today Page Visits: 3
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.