Одржана четврта седница Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије

У среду, 18. децембра 2019. године са почетком у 1200 часова у просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, Београд, Теразије 35/III спрат, одржана је четврта седница Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије.

Седници су присуствовали: Бранко Вујовић – председник, Душан Митић – потпредседник, Славица Ракић, Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Љубомир Обрадовић, Илија Лалић, Игор Младеновић, Бранислав Дмитровић и Дејан Марсенић, као и председник Надзорног одбора Петар Томић.

Председавајући седницом Бранко Вујовић поздравио је присутне и захвалио им се на досадашњем учешћу у активностима и раду, након чега је утврђен кворум за рад седнице и усвојен предлог Дневног реда. Председник Вујовић укратко се осврнуо на активности које су реализоване у протеклом периоду: уприличен радни састанак са представницима Спортског савеза Србије, реализован 29. Отворени Међународни Летњи фестивал Спорта за све – Сутоморе 2019, одржана Европска Недеља спорта (EWOS) и Светски Дан пешачења (World Walking Day), подржан Међународни сајам LORIST 2019 у Новом Саду, уприличен пријем представника највиших органа из система спорта Републике Словеније, учешће на конгресима – 9. MOVE Конгресу и Генералној Скупштини ISCA у Будимпешти, Мађарска и на 26. Светском Конгресу и Генералној Скупштини TAFISA у Токију, Јапан, пријем у амбасадама Републике Србије у Будимпешти, Мађарска и Токију, Јапан, презентоване програмске активности на 8. Међународном Сајму спорта, радна посета Шпортној унији Словеније, одржани састанци са књиговодственим агенцијама, директором продаје MK Mountain Resort, Wiener Stadtische осигурањем, присуство на прославама ВСЗШ и ФСФВ у Београду, посета 34. Међународном Сајму зимске спортске опреме EXPO-ZIM, присуство на Регионалном Фитнес конгресу Fit Spot у Ивањици, индиректно учешће на састанцима Радне групе за израду Националне Стратегије 2020-30, остварена комуникација са Министарством омладине и спорта, TAFISA, ISCA, EFCS и спроведена детаљна анализа активности чланица Асоцијације.

Стручни одбор, Комисија за међународну сарадњу и Комисија за издавање дозвола за рад у Спорту за све, сумирали су рад у протеклом периоду и предложили даље активности.

У наставку седнице донете су важне одлуке које ће у наредном периоду оснажити деловање унутрашњег система Асоцијације Спорт за све Србије:

  • Изабран је нови члан Стручног одбора, др Срђан Милошевић, доцент на Факултету за спорт и туризам у Новом Саду, који ће дати значајан допринос Спорту за све кроз будућу туризмолошку анализу програма;
  • У пуноправно чланство примљена су нова спортска удружења, која ће својим програмским активностима допринети ширем развоју Спорта за све у Републици Србији: Удружење за спортску рекреацију радника покрајинских органа управе, Удружење Спорт за све Шид, Удружење Спорт за све ЦСФК из Аде, Удружење Спорт за све општине Сента, Удружење Спорт за све „Чили Вили“ из Смедерева и Спортско рекреативно удружење „Sportisimo kids“ из Новог Сада;
  • За директора предстојећег 28. Ски фестивала Спорта за све – Копаоник 2020, изабран је Филип Вешовић, који ће се побринути за структурално повезивање неопходних елемената за успешну реализацију програма;
  • Од јануара 2020. године, књиговодствено пословање водиће агенција са искуством у финансијама и техничкој подршци на међународним пројектима.

Пратећи активности на међународном нивоу, Управни одбор заузео је позитиван став како би били присутни на 15. Европским Компанијским зимским спортским играма – Штрбске плесо, Словачка, које ће се одржати од 19-22. марта 2020. године.

На одржаној седници јасно су дефинисани приоритети Асоцијације, да масовношћу, интензивним контактима са сродним организацијама у окружењу и шире, стручном компетентношћу и ентузијазмом допринесемо остваривању нашег заједничког великог циља – АКТИВНА СРБИЈА!

Седница је завршена у 1430 часова.

Total Page Visits: 1058 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *