ОДРЖАНА ДВАДЕСЕТА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ

26. маја 2022. године, у пословним просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, Београд, Теразије бр. 35/III спрат, одржана је двадесета седница Управног одбора Асоцијације, са почетком у 1210 часова.

Седници су присуствовали: председник Бранко Вујовић, потпредседник проф. др Душан Митић, Славица Ракић, Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Драган Синђелић, Бранислав Дмитровић, Емир Мехмедовић, мр Дејан Марсенић, као и председник Надзорног одбора Петар Томић и ген. секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице, председник Вујовић поздравио је присутне, захвалио им се на издвојеном времену за учешће у раду. Такође, захвалио се и свим сарадницима на подршци, ангажовању и давању доприноса програмима и систему функционисања Асоцијације.

У наставку усвојен је Дневни ред, а присутни су детаљно информисани о активностима у претходном периоду: успешно реализован програм 29. Ски фестивала спорта за све – Копаоник 2022; наставак пружања подршке програмима чланица спорта за све; подношење пројеката Асоцијације у сарадњи са BRAVO за финансирање из ЕУ фондова; међународна сарадња и састанци за пројекат Europe in action, Active EU и координацију кампање NowWeMOVE; покренут Курс стручног оспособљавања Покрајинског Завода за спорт и медицину спорта у сарадњи са Асоцијацијом у области спортске рекреације; учешће на Изборној седници Генералне Скупштине EFCS; обележен Међународни Дан физичке активности; Спортском савезу Србије поднет предлог Редовног годишњег програма и финансијског плана Асоцијације за 2023. годину; састанак са Црногорским савезом за предстојећи 31. Летњи фестивал спорта за све – Будва 2022; учешће у 6. Међународним Спортским играма спорта за све без граница – Охрид 2022; Република Србија преузела председавање BAWS; учешће на Скупштини Спортског савеза Србије и додели Мајске награде; најава догађаја у току Недеље физичке активности MOVEWeek.

Председник Вујовић у наредном периоду председаваће и Балканском Асоцијацијом радничког спорта – BAWS. Представио је предлог плана и програма активности за унапређење система функционисања и рада, као и сарадње између чланица.

По завршетку Конкурса за избор домаћина – суорганизатора 2. Конгреса спорта за све АКТИВНА СРБИЈА 2030, формирана је Комисија у саставу: Филип Вешовић, Славица Ракић, Петар Ђурђевић и Бранислав Дмитровић, која ће обићи одазване чланице – организације из Књажевца и Новог Пазара и обавити сву потребну логистику.

На основу расписаног Конкурса за доделу признања Асоцијације, формирана је Комисија у саставу: проф. др Душан Митић, Милан Поповић и Емир Мехмедовић, која ће радити у складу са Правилником о признању Асоцијације Спорт за све Србије.

У наставку седнице, присутни су информисани и о последњој фази активности и раду на припреми Монографије, као и организацијама и појединцима који су помогли у прикупљању архивске грађе.

Пратећи даљи ток активности, приступило се припремама за организацију 31. Летњег фестивала спорта за све – Будва 2022, где је за спортског директора Асоцијација именовала Бранислава Дмитровића, а за чланове Организационог одбора изабрала: потпредседника проф. др Душана Митића, Филип Вешовића и мр Дејана Марсенића. Седница је завршена у 1350 часова.

Total Page Visits: 611 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *