ODRŽANA DVADESETA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA ASOCIJACIJE

26. maja 2022. godine, u poslovnim prostorijama Asocijacije Sport za sve Srbije, Beograd, Terazije br. 35/III sprat, održana je dvadeseta sednica Upravnog odbora Asocijacije, sa početkom u 1210 časova.

Sednici su prisustvovali: predsednik Branko Vujović, potpredsednik prof. dr Dušan Mitić, Slavica Rakić, Milan Popović, Petar Đurđević, Dragan Sinđelić, Branislav Dmitrović, Emir Mehmedović, mr Dejan Marsenić, kao i predsednik Nadzornog odbora Petar Tomić i gen. sekretar Filip Vešović.

Na početku sednice, predsednik Vujović pozdravio je prisutne, zahvalio im se na izdvojenom vremenu za učešće u radu. Takođe, zahvalio se i svim saradnicima na podršci, angažovanju i davanju doprinosa programima i sistemu funkcionisanja Asocijacije.

U nastavku usvojen je Dnevni red, a prisutni su detaljno informisani o aktivnostima u prethodnom periodu: uspešno realizovan program 29. Ski festivala sporta za sve – Kopaonik 2022; nastavak pružanja podrške programima članica sporta za sve; podnošenje projekata Asocijacije u saradnji sa BRAVO za finansiranje iz EU fondova; međunarodna saradnja i sastanci za projekat Europe in action, Active EU i koordinaciju kampanje NowWeMOVE; pokrenut Kurs stručnog osposobljavanja Pokrajinskog Zavoda za sport i medicinu sporta u saradnji sa Asocijacijom u oblasti sportske rekreacije; učešće na Izbornoj sednici Generalne Skupštine EFCS; obeležen Međunarodni Dan fizičke aktivnosti; Sportskom savezu Srbije podnet predlog Redovnog godišnjeg programa i finansijskog plana Asocijacije za 2023. godinu; sastanak sa Crnogorskim savezom za predstojeći 31. Letnji festival sporta za sve – Budva 2022; učešće u 6. Međunarodnim Sportskim igrama sporta za sve bez granica – Ohrid 2022; Republika Srbija preuzela predsedavanje BAWS; učešće na Skupštini Sportskog saveza Srbije i dodeli Majske nagrade; najava događaja u toku Nedelje fizičke aktivnosti MOVEWeek.

Predsednik Vujović u narednom periodu predsedavaće i Balkanskom Asocijacijom radničkog sporta – BAWS. Predstavio je predlog plana i programa aktivnosti za unapređenje sistema funkcionisanja i rada, kao i saradnje između članica.

Po završetku Konkursa za izbor domaćina – suorganizatora 2. Kongresa sporta za sve AKTIVNA SRBIJA 2030, formirana je Komisija u sastavu: Filip Vešović, Slavica Rakić, Petar Đurđević i Branislav Dmitrović, koja će obići odazvane članice – organizacije iz Knjaževca i Novog Pazara i obaviti svu potrebnu logistiku.

Na osnovu raspisanog Konkursa za dodelu priznanja Asocijacije, formirana je Komisija u sastavu: prof. dr Dušan Mitić, Milan Popović i Emir Mehmedović, koja će raditi u skladu sa Pravilnikom o priznanju Asocijacije Sport za sve Srbije.

U nastavku sednice, prisutni su informisani i o poslednjoj fazi aktivnosti i radu na pripremi Monografije, kao i organizacijama i pojedincima koji su pomogli u prikupljanju arhivske građe.

Prateći dalji tok aktivnosti, pristupilo se pripremama za organizaciju 31. Letnjeg festivala sporta za sve – Budva 2022, gde je za sportskog direktora Asocijacija imenovala Branislava Dmitrovića, a za članove Organizacionog odbora izabrala: potpredsednika prof. dr Dušana Mitića, Filip Vešovića i mr Dejana Marsenića. Sednica je završena u 1350 časova.

Total Page Visits: 426 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.