ОДРЖАНА ДВАДЕСЕТЧЕТВРТА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ

У Београду, 31. марта 2023. године, у пословним просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, одржана је двадесетчетврта седница Управног одбора Асоцијације, са почетком у 1300 часова.

Седници су присуствовали: председник Бранко Вујовић, Душан Митић, Славица Ракић, Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Драган Синђелић, Илија Лалић, Игор Младеновић, Владо Стијеповић, Бранислав Дмитровић, Славољуб Мандић, Дејан Марсенић, као и генерални секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице, председник Вујовић поздравио је присутне, захвалио им се на доласку и учешћу у раду. Такође, захвалио се и сарадницима на ангажовању и давању доприноса програмима и систему функционисања Асоцијације, након чега је усвојен Дневни ред.

Присутни су детаљно информисани о активностима које су реализоване у претходном периоду – међународна сарадња кроз вебинаре, конференције, радионице, састанке и пројекте: SportWithotWaste, TAFISA – Europe in Action, Inovation in and Through Sport for All, International Active City, ISCA – Moving People – Moving Europe, NowWeMove координатори, Erasmus+ Info Day; посета Министру спорта у Влади Републике Србије Зорану Гајићу; учешће на радном састанку Делегације Републике Србије при Међународном Савету за војне спортове – CISM; пројектни састанак са директором BRAVO Исмаилом Шехићем; присуство свечаностима Дана Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, додели награда и признања Планинарског савеза Србије и Спортског савеза „Нови Пазар“, као и прослави 67. година Републичког Завода за спорт и медицину спорта; реализација 2. Конгреса спорта за све „АКТИВНА СРБИЈА 2030“ у Новом Пазару; учешће на мотивационој трибини Министарства одбране – Војне Академије; учешће спортских стручњака на стручној трибини Асоцијације Спорт за све Београда „Рекреативни програми у функцији здравља“; учешће на Ски фестивалу – Дурмитор 2023; реализација 30. Отврореног Ски фестивала спорта за све – Копаоник 2023 и др.

Ток седнице пратиле су и потребе за усвајањем финансијског извештаја за 2022. годину, који ће кроз завршни рачун бити доступан Агенцији за привредне регистре, као и календар активности за 2023. годину у складу са редовним годишњим програмом.

У наставку седнице, присутни су информисани и о активностима и раду Комисије за израду Монографије.

Као новa чланицa Асоцијације, примљено је новоформирано Удружење спорт за све „Зајечарски спорт за све“, које ће на територијалном нивоу додатно допринети промоцији Зајечарског округа и реализацији различитих програма у области спортске рекреације.

У оквиру седнице сумирали су се утисци са завршеног програма јубиларног 30. Отвореног Ски фестивала спорта за све – Копаоник 2023, који је својим програмским концептом пратећи Мисију АКТИВНА СРБИЈА 2030, додатно скренуо пажњу широј јавности на значај и утицај физичке активности; здравље; образовање; квалитет живота; равноправност полова; друштвену одговорност и социјалну инклузију; очување животне средине; промоцију; хуманитарни карактер и друге бенефите.

Управни одбор Асоцијације се још једном посебно захваљује Влади Републике Србије – Министру спорта Зорану Гајићу на доприносу реализацији програма Ски фестивала, као и свим званичним гостима који су пружили подршку, међу којима су још били: Министар спорта и младих у Влади Црне Горе Василије Лалошевић, директор Директората за спорт у Министарству спорта и младих Црне Горе Зоран Јојић, председник и генерални секретар Спортског савеза Србије Давор Штефанек и Горан Маринковић, председник и генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Ђула Мештер и Иван Кнежевић, председница и ген. секретар Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас и Младен Стојшин, шеф Делегације Републике Србије при међународном савету за војне спортове – CISM потпуковник др Негован Иванковић и сарадник потпуковник др Драган Тодоров, председник Македонске Асоцијације „Спорт за сите без граници“ Драган Ћурлинов, председник Црногорског савеза спортске рекреације „Спорт за све“ Глигорије Војиновић, председница и ген. секретар Савеза спорт за све Војводине проф. др Милена Микалачки и Оливера Јовановић, директор Босанске Репрезентативне асоцијације за вредносне прилике – BRAVO Исмаил Шехић, декан и продекан Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини – Косовска Митровица проф. др Љубиша Лилић и проф. др Верољуб Станковић, в.д. генералног директора Транснафте проф. др Богдан Кузмановић, директор Marcons Marketing Company Саша Јокић и други представници националних, регионалних и локалних спортских организација, високошколских установа, компанија, партнери и спонзори.

У наредном периоду Асоцијација наставља са планираним активностима од општег интереса у области спорта, шири мрежу партнерстава кроз међународне пројекте из ЕУ фондова и јача регионалну сарадњу кроз програме које нуди систем Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS.

Седница је завршена у 1420 часова.

Total Page Visits: 809 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *