ОДРЖАНА ЈЕДАНАЕСТА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ

У сусрет Конгресу спорта за све 2020 и седници Редовне Скупштине, у четвртак, 15. октобра 2020. године са почетком у 1205 часова, у просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, Београд, Теразије 35/III спрат, у складу са актуелним мерама превенције ширења заразне болести COVID-19, одржана је једанаеста седница Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије.

Седници су присуствовали: Бранко Вујовић – председник, Душан Митић – потпредседник, Славица Ракић, Петар Ђурђевић, Љубомир Обрадовић, Бранислав Дмитровић, Илија Лалић, Владо Стијеповић, Дејан Марсенић, као и председник Надзорног одбора Петар Томић и стручни сарадник Асоцијације Спорт за све Србије Филип Вешовић.

Председник Бранко Вујовић поздравио је присутне чланове, захвалио им се на учешћу у раду и отворио седницу. Након утврђеног кворума за рад, усвојен је предлог Дневног реда.

Присутни су детаљно информисани о активностима Асоцијације у претходном периоду: званична посета Савезу спорт за све Војводине, одржана конститутивна седница Комисије за израду Монографије, реализован 5. Фестивал спорта за све Војводине „Буди активан, буди здрав!“, одржана Стручна трибина спорта за све Војводине, обележен Светски Дан пешачења (World Walking Day) и одржан online састанак борда Међународне Асоцијације за спорт и културу (ISCA).

У оквиру међународне сарадње, очекује се верификација за аплициране пројекте у 2020. години, што ће у наредном периоду подићи ниво структуралног функционисања Асоцијације.

У даљем раду седнице, како би безбедност и здравље на раду били у складу са прописима, усвојени су: Правилник о безбедности и здрављу на раду; Правилник о опреми и поступку за пружање прве помоћи у случају повреде или изненадне болести запослених; Акт о процени ризика на радном месту и у радној околини; План спровођења поступка процене ризика; Програм о оспособљавању радника за безбедан и здрав рад.

Ради унапређења рада Асоцијације Спорт за све Србије у области спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорта у фирмама, Управни одбор донео је предлог Статута са изменама и допунама, који ће се усвајати на предстојећој седници Скупштине.

Такође, усвојен је Дневни ред за седницу Редовне Скупштине Асоцијације Спорт за све Србије, која ће се одржати, у складу са актуелним мерама за спречавање ширења заразне болести COVID-19, у Бањи Ковиљачи, у недељу 25. октобра 2020. године.

Седница је завршена у 1425 часова.

Total Page Visits: 1023 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *