ODRŽANA PRVA SEDNICA BORDA MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE ZA SPORT I KULTURU (ISCA)

U petak, 29. maja 2020. godine održana je prva online sednica Borda ISCA-e u novom mandatnom periodu 2019-21, koja je prvobitno trebalo da se održi u Ljubljani, Slovenija, od 29-31. maja, ali je zbog uslova izazvanih virusom COVID-19 ipak održana elektronskim putem.

Sednici su prisustvovali predsednik ISCA-e Mogens Kirkeby (Danska), potpredsedncii Toni Llop (Španija) i Maria Luisa Dias (Brazil), članovi Borda: Liliana Ortiz de la Cruz (Kolumbija), Jayne Greenberg (SAD), Siu Yin Cheung (Kina), Michael Tienman (Nemačka), Carlo Balestri (Italija), Jakub Kalinowski (Poljska) i Branko Vujović, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije. Takođe, sednicu su pratili i i Generalni sekretar ISCA-e Jacob Schouenborg (Danska) i lider projekata Saška Benedičić Tomat (Slovenija).

Pored kratkih izveštavanja o trenutnoj situaciji vezanoj za COVID-19, članovi Borda su se bavili aktuelnim i budućim projektima, Evropskim projektima, finansijama i rizicima projektnog poslovanja u novim uslovima, političkim ciljevima i novim predlogom za članarinu u ISCA-i. Razgovarlo se o organizaciji i domaćinu sledećeg MOVE Kongresa i Generalne skupštine koji bi trebalo biti u oktobru 2021. godine, kao i organizaciji modifikovanog MOVE Week-a ove godine pri čemu je predsednik Mogens posebno istakao i pohvalio organizaciju istog u Srbiji.

Total Page Visits: 1479 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *