ODRŽANA ŠESNAESTA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA ASOCIJACIJE

26. novembra 2021. godine, u poslovnim prostorijama Asocijacije Sport za sve Srbije, Beograd, Terazije br. 35/III sprat, u skladu sa aktuelnim merama prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, održana je šesnaesta sednica Upravnog odbora Asocijacije, sa početkom u 1210 časova.

Sednici su prisustvovali: predsednik Branko Vujović, potpredsednik Dušan Mitić, Olivera Jovanović, Milan Popović, Petar Đurđević, Ilija Lalić, Vlado Stijepović, Branislav Dmitrović, Dejan Marsenić, kao i predsednik Nadzornog odbora Petar Tomić i generalni sekretar Filip Vešović.

Na početku sednice, predsednik Vujović pozdravio je prisutne, zahvalio im se na učešću u radu i izrazio je zadovoljstvo što se srećemo u dobrom zdravlju i raspoloženju.

Nakon toga usvojen je Dnevni red, a prisutni su detaljno informisani o aktivnostima u prethodnom periodu: održane 7. TAFISA Svetske igre sporta za sve virtuelno u Lisabonu – Portugalija; učešće na 17. Međunarodnom Festivalu radničkog sporta u Sv. Konstantinu i Eleni – Bugarska i sastanak Balkanske Asocijacije radničkog sporta – BAWS; održani međunarodni sastanci i događaji u Ericeiri – Portugalija i Ankari – Turska, kao i vebinari kroz praćenje TAFISA Misije 2030 i učešće u međunarodnim projektima Europe in action, Integracija izbeglica kroz sport – IRTS, Sitting darts, European Mile; realizovane stručne tribine u Novom Sadu i Kladovu; održan 30. Otvoreni Letnji festival sporta za sve u Budvi – Crna Gora; učešće na 10. Međunarodnom Sajmu sporta u Beogradu; obeležen Svetski Dan pešačenja – WorldWalkingDay; učešće na 10. MOVE Kongresu i Generalnoj Skupštini ISCA u Briselu – Belgija i poseta Ambasade Republike Srbije u Briselu i Misije Republike Srbije pri EU; manifestacija 35. EXPO-ZIM – Međunarodni Sajam zimskog sporta, turizma i rekreacije u Beogradu.

U nastavku sednice, definisani su prioriteti u radu na prikupljanju arhivske građe za izradu Monografije, kao i pripremne aktivnosti za organizaciju 29. Otvorenog Ski festivala sporta za sve, koji će se održati na Kopaoniku, u periodu od 23-27.03.2022. godine.

Radi unapređenja daljeg rada Asocijacije i njenih organa i tela, doneto je sledeće:

  • usvojen je Pravilnik o priznanju Asocijacije Sport za sve Srbije;
  • u članstvo su primljene nove sportske organizacije: Asocijacija sport za sve Kosovske Mitrovice, Asocijacija Sport za sve „Novi Pazar“ i Društvo sporta za sve „Arena NS“ iz Novog Sada, koje će svojim programskim aktivnostima doprineti širem razvoju sporta za sve na lokalnom nivou i u Republici Srbiji;
  • u skladu sa godišnjim kalendarom aktivnosti, Redovna Skupština Asocijacije će se održati u Beogradu, 17.12.2021. godine, za čiju sednicu je predložen Dnevni red.

Asocijacija će u narednom periodu analizirati programske aktivnosti na godišnjem nivou i prezentovati funkcionisanje sistema sporta za sve u Republici Srbiji, kao i rad Asocijacije na svim nivoima delovanja.

Sednica je završena u 1400 časova.

Total Page Visits: 312 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.