ОДРЖАНА ШЕСНАЕСТА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ

26. новембра 2021. године, у пословним просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, Београд, Теразије бр. 35/III спрат, у складу са актуелним мерама превенције ширења заразне болести COVID-19, одржана је шеснаеста седница Управног одбора Асоцијације, са почетком у 1210 часова.

Седници су присуствовали: председник Бранко Вујовић, потпредседник Душан Митић, Оливера Јовановић, Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Илија Лалић, Владо Стијеповић, Бранислав Дмитровић, Дејан Марсенић, као и председник Надзорног одбора Петар Томић и генерални секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице, председник Вујовић поздравио је присутне, захвалио им се на учешћу у раду и изразио је задовољство што се срећемо у добром здрављу и расположењу.

Након тога усвојен је Дневни ред, а присутни су детаљно информисани о активностима у претходном периоду: одржане 7. TAFISA Светске игре спорта за све виртуелно у Лисабону – Португалија; учешће на 17. Међународном Фестивалу радничког спорта у Св. Константину и Елени – Бугарска и састанак Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS; одржани међународни састанци и догађаји у Ерицеири – Португалија и Анкари – Турска, као и вебинари кроз праћење TAFISA Мисије 2030 и учешће у међународним пројектима Europe in action, Интеграција избеглица кроз спорт – IRTS, Sitting darts, European Mile; реализоване стручне трибине у Новом Саду и Кладову; одржан 30. Отворени Летњи фестивал спорта за све у Будви – Црна Гора; учешће на 10. Међународном Сајму спорта у Београду; обележен Светски Дан пешачења – WorldWalkingDay; учешће на 10. MOVE Конгресу и Генералној Скупштини ISCA у Бриселу – Белгија и посета Амбасаде Републике Србије у Бриселу и Мисије Републике Србије при ЕУ; манифестација 35. EXPO-ZIM – Међународни Сајам зимског спорта, туризма и рекреације у Београду.

У наставку седнице, дефинисани су приоритети у раду на прикупљању архивске грађе за израду Монографије, као и припремне активности за организацију 29. Отвореног Ски фестивала спорта за све, који ће се одржати на Копаонику, у периоду од 23-27.03.2022. године.

Ради унапређења даљег рада Асоцијације и њених органа и тела, донето је следеће:

  • усвојен је Правилник о признању Асоцијације Спорт за све Србије;
  • у чланство су примљене нове спортске организације: Асоцијација спорт за све Косовске Митровице, Асоцијација Спорт за све „Нови Пазар“ и Друштво спорта за све „Арена НС“ из Новог Сада, које ће својим програмским активностима допринети ширем развоју спорта за све на локалном нивоу и у Републици Србији;
  • у складу са годишњим календаром активности, Редовна Скупштина Асоцијације ће се одржати у Београду, 17.12.2021. године, за чију седницу је предложен Дневни ред.

Асоцијација ће у наредном периоду анализирати програмске активности на годишњем нивоу и презентовати функционисање система спорта за све у Републици Србији, као и рад Асоцијације на свим нивоима деловања.

Седница је завршена у 1400 часова.

Total Page Visits: 469 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *